Tabouleh je salát pocházejí z Blízkého východu a v těchto zemích se s ním můžete setkat v mnoha podobách. Může se jíst samostatně nebo slouží jako ideální příloha k masu nebo např. k falafelu.
Tabouleh (pro 1 osobu)
Ingredience:
- 30 g bulguru (kuskusu)
- šťáva z citronu
- 1 malá cibulka
- 1/4 salátové okurky
- hrst nasekané petrželky
- 1 rajče
- sůl a pepř
- (nasekaná máta, špetka římského kmínu)
Postup:
Bulgur (kuskus) si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme cibulku, rajče, okurku. Vše smícháme, přidáme na drobno nasekanou petrželku (tou nešetřete, protože se jedná ve skutečnosti o petrželový salát, proto by tam měla být cítit). Salát zakapeme šťávou z citronu, ochutíme solí a pepřem a dáme alespoň na hodinu vychladit do lednice. Podáváme studený.
Žádné komentáře:
Okomentovat