Seznam receptů

sobota 8. listopadu 2014

Tabouleh


Tabouleh je salát pocházejí z Blízkého východu a v těchto zemích se s ním můžete setkat v mnoha podobách. Může se jíst samostatně nebo slouží jako ideální příloha k masu nebo např. k falafelu.

Tabouleh (pro 1 osobu)


Ingredience:
  • 30 g bulguru (kuskusu)
  • šťáva z citronu
  • 1 malá cibulka
  • 1/4 salátové okurky
  • hrst nasekané petrželky
  • 1 rajče
  • sůl a pepř
  • (nasekaná máta, špetka římského kmínu)

Postup:
Bulgur (kuskus) si uvaříme dle návodu. Mezitím si na malé kostičky nakrájíme cibulku, rajče, okurku. Vše smícháme, přidáme na drobno nasekanou petrželku (tou nešetřete, protože se jedná ve skutečnosti o petrželový salát, proto by tam měla být cítit). Salát zakapeme šťávou z citronu, ochutíme solí a pepřem a dáme alespoň na hodinu vychladit do lednice. Podáváme studený. 

Žádné komentáře:

Okomentovat