Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Bramborová frittata


Bramborová frittata


Ingredience:

  • 2 lžíce oleje
  • 400g nakrájených brambor
  • 1-2 na jemno nakrájené cibule
  • 1-2 utřené stroužky česneku
  • 4 vejce
  • sůl, pepř, další koření dle chuti 
  • bylinky dle chuti (bazalka, rozmarýn, petrželka apod.)

Postup:
Brambory si nahrubo nastrouháme a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Na oleji si mírně osmahneme na malé kostičky nakrájenou cibuli, přidáme česnek a brambory. Necháme asi 5-8 min. opékat na pánvi. Brambory by měly změknout a získat nazlátlou barvu, dále přidáme bylinky a okořeníme. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Opékáme směs asi minutu a poté vložíme pánev do rozehřáté trouby (180° C), pečeme dalších 15 minut. Podáváme posypané zbylými bylinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat