Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Domácí lučina s bylinkami


Domácí lučina s bylinkami (asi 150 - 200 g lučiny)


Ingredience:
  • 400g bílý jogurt
  • 2 velké lžíce zakysané smetany
  • 0,5 ČL soli
  • možno přidat bylinky (pažitka, rozmarýn)či česnek

Postup:



V misce si smícháme bílý jogurt se zakysanou smetanou, přidáme sůl a na jemno nakrájené bylinky. Do mísy nebo hrnce připevníme velké sítko, na které rozložíme plátýnko nebo jinou látku a do něj pomalu vlijeme smíchanou směs. Necháme takto odložené při pokojové teplotě nebo na nějakém chladnějším místě minimálně 12 hodin (ideálně tak 20 hodin). 

Do mísy pomalu odkapává syrovátka, která lze v kuchyni rovněž využít. Získanou lučinu uchováváme nejlépe v lednici.



Žádné komentáře:

Okomentovat