Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Rukolový salát se ztraceným vejcem


Rukolový salát se ztraceným vejcem (1 porce)


Ingredience:
  • vejce
  • 1 - 2 velké hrsti rukoly (špenátu)
  • 1 cibule
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • trochu oleje
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce octa

Postup:



Do hrnce si dáme vařit vodu a čekáme, dokud nebude dostatečně vřít, poté do ní nalijeme asi 2 lžíce octa (pokud jej nemáme, můžeme vynechat). Vejce si rozklepneme nejlépe do naběračky, vodu v hrnci měchačkou nebo lžící zkusíme roztočit mírně do víru, do kterého opatrně vložíme vejce z naběračky. Ti šikovní mohou zkusit vejce vyklepnout rovnou, ovšem ne vždy se podaří, aby bílek krásně "obalil" žloutek. Vaříme 3-5 min., poté z vody vyjmeme.


Mezitím si na pánvi na malé lžíci oleje osmahneme na slabé plátky nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky. Úplně naposled přidáme rukolu a necháme ji tam jen velmi krátce, aby nezhořkla (tj. max. 2 minuty). Místo rukoly je možné dát čerstvý špenát. Poté jen suroviny spojíme a servírujeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat