Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Cuketové "těstoviny" s boloňskou omáčkou

Cuketové "těstoviny" s boloňskou omáčkou (4 porce)


Ingredience:

  • 300 g mleté maso
  • 1 cibule
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 stroužek česneku
  • olej
  • sůl a pepř
  • 2 cukety

Postup:

Nakrájíme si na kostičky cibuli, kterou necháme zesklovatět na oleji, přidáme mleté maso (pokud máme koupené mleté maso z obchodu, doporučuji odstranit přebytečný tuk, který se vypeče), dále přidáme utřený česnek, rajský protlak, sůl a pepř a směs necháme povařit. 

Cuketové špagety/ těstoviny vytvoříme tak, že si cuketu omyjeme a loupáčkem na brambory nakrájíme jednotlivé plátky. Ty pak dáme do vroucí osolené vody asi na 2-3 minuty, aby byly měkké. Pokud máme zájem, je možné je pak vložit ještě na chvíli na pánev, ale není to vůbec nutné.


Žádné komentáře:

Okomentovat