Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Krémová žampionová polévka


Krémová žampionová polévka (2-3 porce)


Ingredience:
  • 6 větších žampionů (asi 250 g)
  • 1 větší nebo 2 menší cibule
  • 4 lžíce oleje nebo másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1l vývaru
  • smetana dle chuti (mléko)
  • sůl a pepř

Postup:

Cibule si nakrájíme na menší kostičky a dáme je do hrnce na oleji nebo másle mírně osmažit, poté k nim přidáme na kostičky nakrájené žampiony a vše mírně opékáme do změknutí. Poté do směsi cibule a žampionů přilijeme vývar, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku necháme na mírném ohni povařit asi půl hodiny. Poté ji rozmixujeme - záleží, jak to máte rádi, je možné ji rozmixovat úplně dohladka nebo tam nechat větší kousky. Takto rozmixovanou polévku dáme ještě chvíli na oheň, dle chuti přilijeme smetanu na zjemnění. Poté podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat