Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Jelení kýta pečená na zelenině a bylinkách s bramborami


Jelení kýta pečená na zelenině a bylinkách s bramborami


Ingredience:

  • jelení kýta
  • brambory
  • 2 cibule
  • 1-2 mrkve
  • 2 velké hrsti bylinek (rozmarýn, bazalka apod.)
  • 0,5 l vývaru
  • olej
  • trocha smetany
  • sůl a pepř, popřípadě další koření (na zvěřinu apod.)

Postup:

Jelení kýtu si omyjeme, očistíme a na několik minut ji dáme na rozpálenou pánev, aby se zatáhla. Poté ji přidáme do hrnce a dáme do trouby, kde ji pečeme do změknutí (já ji pekla asi 2 hodiny). Do hrnce si k masu přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev (možno přidat i celer), hrsti bylinek, koření a zalijeme trochou vývarem. Vývar postupně k masu doléváme. 

Brambory si omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme vařit do vody do změknutí. Ještě, než budou úplně dovařené, přendáme brambory na pánev, kde je velmi pomalu opékáme na malém množství oleje (asi 2 lžíce). Přidáme bylinky a je možné přilít trochou smetany. 

Až bude maso uvařené do měkka, nakrájíme si jej na plátky. Změklou zeleninu od masa s trochou vývarem tyčovým mixérem rozmixujeme a podáváme jako omáčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat