Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Masové koule v rajčatové omáčce


Masové koule v rajčatové omáčce (4 porce)


Ingredience:
Masové koule
  • 500 -800 g mletého hovězího masa (nebo směs hovězí-vepřové)
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 cuketa
  • sůl a pepř
Omáčka

  • 2 cibule
  • 500 ml vývar
  • olej
  • 1 malý rajský protlak
  • skořice
  • 1-2 lžíce cukru
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl a pepř
  • 1 - 2 rajčata

Postup


V míse si smícháme mleté hovězí maso, nahrubo nastrouhanou cuketu (před tím, než ji vložíte do mísy, vymačkejte přebytečnou vodu), na malé kostičky nakrájenou cibuli a utřené stroužky česneku. Směs ochutíme solí a pepřem. Vypracujeme menší koule, které naskládáme na plech na pečící papír. Koule pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 25 minut (dávejte pozor, aby se koule dobře propekly).

V pánvi si lehce osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, zalijeme ji vývarem, přidáme 1 malý rajský protlak, na jemno nakrájené rajče/rajčata, 5 bobkových listů, několik kuliček nového koření, sůl a pepř. Dle chuti přidáme trochu skořice a asi 1 lžíci cukru. Směs necháme pod poklicí 20 minut povařit. Není nutné směs ničím zahušťovat, je hustá dost. Před podáváním vyjmeme z omáčky bobkový list a kuličky nového koření.

Masové koule s omáčkou podáváme například s rýží nebo zeleninovým salátem (např. rukolový, který byl uveden v minulém postu).




Žádné komentáře:

Okomentovat