Bramborová frittata
Ingredience:
- 2 lžíce oleje
- 400g nakrájených brambor
- 1-2 na jemno nakrájené cibule
- 1-2 utřené stroužky česneku
- 4 vejce
- sůl, pepř, další koření dle chuti
- bylinky dle chuti (bazalka, rozmarýn, petrželka apod.)
Postup:
Brambory si nahrubo nastrouháme a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Na oleji si mírně osmahneme na malé kostičky nakrájenou cibuli, přidáme česnek a brambory. Necháme asi 5-8 min. opékat na pánvi. Brambory by měly změknout a získat nazlátlou barvu, dále přidáme bylinky a okořeníme. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Opékáme směs asi minutu a poté vložíme pánev do rozehřáté trouby (180° C), pečeme dalších 15 minut. Podáváme posypané zbylými bylinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat