Domácí tortilly s kuřecím masem (8-10 ks)
Tortilly
- 300 g hladké mouky
- 60 g sádla (nebo oleje, sádlo je ovšem v tomto případě lepší)
- 170 ml vody
- 0,5 ČL soli
Náplň(vhodné vytvářet dle vlastní chuti - zde bylo použito):
- kuřecí maso (asi 400 g)
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 1 jarní cibulka
- 0,5 ledového salátu
- 0,5 zeleného zelí
- 1 žlutá paprika
- 1 pórek
- 0,5 salátové okurky
- bylinky (pažitka, bazalka)
- sýr (eidam)
Avokádový dresing
- 1 avokádo
- 0,5 cibule na jemno nakrájené
- 1 ČL citronové šťávy
- 1-2 stroužky česneku
- římský kmín
- sůl a pepř
- koriandr
Postup:
Všechny ingredience tortilly dáme do jedné mísy a vypracujeme hladké těsto. Poté ho necháme odležet asi 20 minut. Rozdělíme jej na 8 - 10 ks, vyválíme na slabé placky o průměru asi 30 cm. Vložíme na rozpálenou pánev (nemusí být na ní olej) a opečeme zprudka z obou stran 20 - 30 sekund. Tip: aby tortilly zůstaly měkké a ohebné, zabalíme je na chvíli do vlhké utěrky.
Kuřecí maso si nakrájíme na menší kostičky, okořeníme dle chuti (zde použito koření: sůl, pepř, paprika, grilovací koření) a dáme na pánev důkladně opéct. Poté maso odstavíme, necháme mírně zchladnout a přidáme do zeleninové směsi. Tu vytvoříme tak, že veškerou zeleninu dle vlastní chuti nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, smícháme a ochutíme zakysanou smetanou (popřípadě trochou bílého jogurtu), solí a pepřem.
Avokádový dresing si vytvoříme tak, že veškeré suroviny důkladně smícháme a promícháme, aby nám vznikla krásně hladká hmota.
Když máme veškeré suroviny připravené a smíchané, postupujeme následovně. Opečené tortilly si potřeme avokádovým dresingem (nemusíme jím šetřit, je ho dostatek). Doprostřed naskládáme zeleninovou směs s kuřecím masem a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Tortillu zabalíme. Pokud chcete mít tortillu důkladně zabalenou, dávejte zeleninové směsi mírně - na fotce byla důkladně napěchována, proto není tortilla tak krásně zabalená.
Žádné komentáře:
Okomentovat