Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Listový salát s bylinkovou frittatou


Listový salát s bylinkovou frittatou


Ingredience:
  • 250g listového salátu (rukola, špenát dle vašeho výběru),
  • ředkvičky
  • opražené ořechy
  • 2 vejce
  • bylinky (bazalka, pažitka, oregano apod.)
  • olej
  • 1 stroužek česneku

Zálivka
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup:
Vejce rozšlehejte, přidejte sůl a pepř a nalijte na rozpálenou pánev potřenou olejem. Opečte z obou stran, upečte takto 2 "frittaty". Pak je nakrájejte na proužky.

Mezitím si omyjte listový salát, česnek nakrájejte na slabá kolečka a vše dejte na pánev asi na minutu. Lístky rozdělte na talíř, přidejte nakrájenou frittatu, opražené ořechy a na kolečka nakrájené ředkvičky. Nakonec salát pokapejte vlažnou zálivku. Tu vytvoříte tak, že si v malém kastrůlku zahřejete med, ocet, vodu a olej. Případy promíchejte, ale zálivka se nesmí vařit. Nalijte ji na salát a podávejte.


Žádné komentáře:

Okomentovat