Listový salát s bylinkovou frittatou
Ingredience:
- 250g listového salátu (rukola, špenát dle vašeho výběru),
- ředkvičky
- opražené ořechy
- 2 vejce
- bylinky (bazalka, pažitka, oregano apod.)
- olej
- 1 stroužek česneku
Zálivka
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
Vejce rozšlehejte, přidejte sůl a pepř a nalijte na rozpálenou pánev potřenou olejem. Opečte z obou stran, upečte takto 2 "frittaty". Pak je nakrájejte na proužky.
Mezitím si omyjte listový salát, česnek nakrájejte na slabá kolečka a vše dejte na pánev asi na minutu. Lístky rozdělte na talíř, přidejte nakrájenou frittatu, opražené ořechy a na kolečka nakrájené ředkvičky. Nakonec salát pokapejte vlažnou zálivku. Tu vytvoříte tak, že si v malém kastrůlku zahřejete med, ocet, vodu a olej. Případy promíchejte, ale zálivka se nesmí vařit. Nalijte ji na salát a podávejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat