Nebudeme si nalhávat, že tento recept patří k těm nejzdravějším a nejdietnějším, ale jednou za čas si člověk může dovolit i něco takovéto.
Slané preclíky (asi 16 ks)
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 1 vejce
- špetka soli a cukru
- 60 g tuku
- asi 1/8 l mléka
- mák, hrubozrnná sůl
Postup:
Vytvoříme si kvásek z droždí, cukru a trochu ohřátého mléka. Po chvíli přisypeme prosátou mouku, tuk, žloutek a mléko a vypracujeme tužší těsto. To necháme asi půl hodiny odpočinout a vykynout. Poté si těsto rozdělíme asi na 16 kousků, ručně z něj vyválíme válečky, které spojíme v preclík. Preclíky opět necháme chvíli vykynout. V hrnci si necháme projít vodu varem a každý preclík do ní asi na 30 s vložíme, poté jej rovnou přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Preclíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mořskou solí nebo mákem a dáme do trouby péct asi na půl hodiny při 180°.
Žádné komentáře:
Okomentovat