Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Slané preclíky



Nebudeme si nalhávat, že tento recept patří k těm nejzdravějším a nejdietnějším, ale jednou za čas si člověk může dovolit i něco takovéto. 


Slané preclíky (asi 16 ks)


Ingredience:
  • 300 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • špetka soli a cukru
  • 60 g tuku
  • asi 1/8 l mléka
  • mák, hrubozrnná sůl

Postup:



Vytvoříme si kvásek z droždí, cukru a trochu ohřátého mléka. Po chvíli přisypeme prosátou mouku, tuk, žloutek a mléko a vypracujeme tužší těsto. To necháme asi půl hodiny odpočinout a vykynout. Poté si těsto rozdělíme asi na 16 kousků, ručně z něj vyválíme válečky, které spojíme v preclík. Preclíky opět necháme chvíli vykynout. V hrnci si necháme projít vodu varem a každý preclík do ní asi na 30 s vložíme, poté jej rovnou přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Preclíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mořskou solí nebo mákem a dáme do trouby péct asi na půl hodiny při 180°.



Žádné komentáře:

Okomentovat