Masové koule v rajčatové omáčce (4 porce)
Masové koule
- 500 -800 g mletého hovězího masa (nebo směs hovězí-vepřové)
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 cuketa
- sůl a pepř
- 2 cibule
- 500 ml vývar
- olej
- 1 malý rajský protlak
- skořice
- 1-2 lžíce cukru
- bobkový list
- nové koření
- sůl a pepř
- 1 - 2 rajčata
Postup:
V míse si smícháme mleté hovězí maso, nahrubo nastrouhanou cuketu (před tím, než ji vložíte do mísy, vymačkejte přebytečnou vodu), na malé kostičky nakrájenou cibuli a utřené stroužky česneku. Směs ochutíme solí a pepřem. Vypracujeme menší koule, které naskládáme na plech na pečící papír. Koule pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 25 minut (dávejte pozor, aby se koule dobře propekly).
Masové koule s omáčkou podáváme například s rýží nebo zeleninovým salátem (např. rukolový, který byl uveden v minulém postu).
Žádné komentáře:
Okomentovat