Ovesné vločky s mlékem jsou především oblíbené u sportovců. V případě, že člověk chce zkusit něco nového, a přitom stále dietního a zdravého, může si zkusit udělat tyto palačinky. Dietní je to samozřejmě podle toho, jakou polevu dotyčný zvolí Přesto tato snídaně stále zůstává plná bílkovin a vlákniny, která dobře zasytí na celé dopoledne.
Palačinky z ovesných vloček (2 porce)
Ingredience:
- 90 g ovesných vloček
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžička medu
- špetka soli
- trocha oleje
Polevu/náplň, ať si každý udělá dle vlastní chuti a nálady. Zde použity ostružiny a 2 lžíce zakysané smetany.
Postup:
Ovesné vločky si tyčovým mixérem rozmixujeme na sypkou "mouku". Přidáme vejce, mléko, med a špetku soli a vytvoříme tekutou směs, která je jen mírně hustá. Tu pak nalijeme na rozpálenou pánev a opečeme lehce z obou stran. Pak podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat