Červená čočka s rajčaty
Ingredience:
- 1 hrnek propláchnuté červené čočky
- 1 velká cibule
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na olivovém oleji dozlatova, když začíná chytat zlatou barvu, přidáme rajčata nakrájená na kostičky. Chvíli mícháme na mírném plameni, pak zalijeme 2 - 3 dl vody. Když začne vřít, přidáme propláchnutou čočku. Přimícháme protlak a můžeme přidat lžičku paprikové pasty (harissa), pokud máme. Okořeníme solí a pepřem, přidáme utřený česnek. Za občasného míchání vaříme pod pokličkou, dokud není čočka měkká.
Výhodou červené čočky je, že jde rozvařit až na kaši, takže si každý může vybrat podle chuti. Čočka bude uvařená dřív než naše hnědá, hotová bude už za cca 15 minut. Pokud je v čočce moc vody, chvíli ji vaříme bez pokličky, dokud se voda nevyvaří.
Červenou čočku s rajčaty můžeme podávat samostatně nebo i s masem či vajíčkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat