Cuketové "těstoviny" s boloňskou omáčkou (4 porce)
Ingredience:
- 300 g mleté maso
- 1 cibule
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 stroužek česneku
- olej
- sůl a pepř
- 2 cukety
Postup:
Nakrájíme si na kostičky cibuli, kterou necháme zesklovatět na oleji, přidáme mleté maso (pokud máme koupené mleté maso z obchodu, doporučuji odstranit přebytečný tuk, který se vypeče), dále přidáme utřený česnek, rajský protlak, sůl a pepř a směs necháme povařit.
Cuketové špagety/ těstoviny vytvoříme tak, že si cuketu omyjeme a loupáčkem na brambory nakrájíme jednotlivé plátky. Ty pak dáme do vroucí osolené vody asi na 2-3 minuty, aby byly měkké. Pokud máme zájem, je možné je pak vložit ještě na chvíli na pánev, ale není to vůbec nutné.
Žádné komentáře:
Okomentovat