Rukolový salát se ztraceným vejcem (1 porce)
Ingredience:
- vejce
- 1 - 2 velké hrsti rukoly (špenátu)
- 1 cibule
- 1 - 2 stroužky česneku
- trochu oleje
- sůl a pepř
- 2 lžíce octa
Postup:
Do hrnce si dáme vařit vodu a čekáme, dokud nebude dostatečně vřít, poté do ní nalijeme asi 2 lžíce octa (pokud jej nemáme, můžeme vynechat). Vejce si rozklepneme nejlépe do naběračky, vodu v hrnci měchačkou nebo lžící zkusíme roztočit mírně do víru, do kterého opatrně vložíme vejce z naběračky. Ti šikovní mohou zkusit vejce vyklepnout rovnou, ovšem ne vždy se podaří, aby bílek krásně "obalil" žloutek. Vaříme 3-5 min., poté z vody vyjmeme.
Mezitím si na pánvi na malé lžíci oleje osmahneme na slabé plátky nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky. Úplně naposled přidáme rukolu a necháme ji tam jen velmi krátce, aby nezhořkla (tj. max. 2 minuty). Místo rukoly je možné dát čerstvý špenát. Poté jen suroviny spojíme a servírujeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat