Zapečené lilky s mletým masem
Ingredience:
- 1 lilek
- 350 g mleté hovězí maso
- 1 velká cibule (+ možno přidat jarní cibulku)
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 - 2 mrkve
- olej
- bylinky (pažitka apod.)
- sůl a pepř
- 1 malý rajčatové protlak
Postup:
Pokud si koupíte mleté maso v supermarketu, doporučuji vložit maso na pánev bez jakéhokoliv oleje/tuku a necháme tuk z masa vypéct, ten pak slijeme z pánve. Poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, utřené stroužky česneku, na hrubo nastrouhanou mrkev (+ možno přidat jarní cibulku), nakrájenou pažitku a necháme směs dobře povařit. Přidáme rajský protlak a vše ochutíme solí a pepřem. Směs by neměla být vodnatá.
Lilek si nejlépe na kráječi nakrájíme na velmi slabé plátky (asi 2-3 mm široké), osolíme a necháme vodu "vypotit". Na velmi malém množství oleje plátky lilků lehce osmažíme z obou stran. Směs masa klademe ve větším množství na lilky (nejlépe pouze na 1 stranu) a stočíme, vložíme do zapékací mísy. Pokud nám směs masa zbude, můžeme ji poklást navrch stočených lilků v míse. Pečeme v troubě asi 20 - 30 min.
Žádné komentáře:
Okomentovat