Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Zapečené lilky s mletým masem


Zapečené lilky s mletým masem


Ingredience:
  • 1 lilek
  • 350 g mleté hovězí maso
  • 1 velká cibule (+ možno přidat jarní cibulku)
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 - 2 mrkve
  • olej
  • bylinky (pažitka apod.)
  • sůl a pepř
  • 1 malý rajčatové protlak

Postup:

Pokud si koupíte mleté maso v supermarketu, doporučuji vložit maso na pánev bez jakéhokoliv oleje/tuku a necháme tuk z masa vypéct, ten pak slijeme z pánve. Poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, utřené stroužky česneku, na hrubo nastrouhanou mrkev (+ možno přidat jarní cibulku), nakrájenou pažitku a necháme směs dobře povařit. Přidáme rajský protlak a vše ochutíme solí a pepřem. Směs by neměla být vodnatá.

Lilek si nejlépe na kráječi nakrájíme na velmi slabé plátky (asi 2-3 mm široké), osolíme a necháme vodu "vypotit". Na velmi malém množství oleje plátky lilků lehce osmažíme z obou stran. Směs masa klademe ve větším množství na lilky (nejlépe pouze na 1 stranu) a stočíme, vložíme do zapékací mísy. Pokud nám směs masa zbude, můžeme ji poklást navrch stočených lilků v míse. Pečeme v troubě asi 20 - 30 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat