Domácí lučina s bylinkami (asi 150 - 200 g lučiny)
Ingredience:
- 400g bílý jogurt
- 2 velké lžíce zakysané smetany
- 0,5 ČL soli
- možno přidat bylinky (pažitka, rozmarýn)či česnek
Postup:
V misce si smícháme bílý jogurt se zakysanou smetanou, přidáme sůl a na jemno nakrájené bylinky. Do mísy nebo hrnce připevníme velké sítko, na které rozložíme plátýnko nebo jinou látku a do něj pomalu vlijeme smíchanou směs. Necháme takto odložené při pokojové teplotě nebo na nějakém chladnějším místě minimálně 12 hodin (ideálně tak 20 hodin).
Do mísy pomalu odkapává syrovátka, která lze v kuchyni rovněž využít. Získanou lučinu uchováváme nejlépe v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat