Seznam receptů

úterý 28. října 2014

Francouzský salát ze syrových žampionů


Francouzský salát ze syrových žampionů


Ingredience:

  • 2 větší žampiony
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • sůl a pepř
  • větší hrst petrželky
  • (možno přidat pražené vlašské ořechy)

Postup:


Žampiony očistíme a nakrájíme na velmi slabé plátky. V misce si ušleháme dresing (rozmícháme lžíci olivového oleje s citronovou šťávou, solí a pepřem), promícháme s žampiony a vložíme do ledničky. Před podáváním ještě žampiony promícháme s na jemno nakrájenou petrželkou. Navrch můžeme dát na sucho opražené vlašské ořechy.

Tip: Doporučuji podávat například k restovaným bramborám nebo grilovanému masu. Do dresingu je možno přidat lžíci zakysané smetany.


Žádné komentáře:

Okomentovat